RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

19 травня

Всі новини

Під час евакуації з Маріуполя рашисти забрали у дівчинки маму: дитина залишилася сама

У неділю, 8 травня, з "Азовсталі" в Маріуполі евакуювали ще 173 особи. На територію вільної України в'їхали 10 автобусів із маріупольцями, серед яких була 4-річна Аліса, а її маму окупанти затримали та відправили до фільтраційного табору на території так званої ДНР.

Про хід евакуації розповіли у Telegram-каналі Маріупольської міськради.

"Дякую за це всім героїчним захисникам "Азовсталі". Ціною трьох життів наших воїнів та шести поранених бійців вдалося дістати та вивезти мирних з території заводу. Збройні сили України та полк “Азов” ціною надзусилля не лише тримають оборону, а й рятують цивільних. ворог у цей час б'є в спину. Цинічно, підступно, по-російському", - йдеться у повідомленні.

Як розповіли в Telegram-каналі "Азов - Маріуполь", під час евакуації з території заводу "Азовсталь" окупанти розлучили маму та її 4-річну доньку Алісу.

"До місця призначення у Запоріжжі сьогодні, у День Матері, доїхала лише дитина, місце знаходження матері поки невідомо! Просимо світову спільноту втрутитися та повернути дитині маму", - закликали автори публікації.

Нагадаємо, це та сама дівчинка, яка понад два місяці жила в бункері під заводом "Азовсталь". Її мама – військовий медик. Рятувала людей у підвалах під заводом.

Як повідомляв "Апостроф", станом на 6 травня з багатостраждального Маріуполя та "Азовсталі", де з початку війни знаходилися сотні мирних жителів, вдалося евакуювати близько 500 людей.