RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Рашисти завдали удару по селу на Херсонщині: загинули діти та вчителька

21 травня між 18 та 19 годинами російські окупанти обстріляли селище Білозерка на Херсонщині. Місцеві жителі повідомили про трьох загиблих.

Про це повідомляє "Суспільне".

"Ми чули два прильоти. Перебито газові труби. Сталося це в районі вулиць Херсонської та Соборної", – розповідають мешканці селища.

Серед загиблих підлітки – хлопець та дівчина, вчителька. Відомо про трьох поранених.

"Загинула Даша Голік, вчителька англійської мови. Знаю точно за дівчинку 12 років, була поранена", - розповіла місцева мешканка.

Одразу після обстрілу, приблизно за півгодини, за словами очевидців, приїхала знімальна група: "Приїхала так звана міжнародна преса. А тепер ці гніди (інших слів важко підібрати) знімають своє кіно", - каже мешканка селища.

Вибухи близько 18 години чули і жителі Комишан, кажуть - "летіло з боку Голої Пристані і впало десь поряд у Білозерці".

Про обстріл пишуть і люди, чиї родичі постраждали під час обстрілу. Вони підтверджують, що окупанти готують провокації.

"Сьогодні прильоти в Білозерці від СВИНОСобак з оркостану. Раша спеціально обстріляла (не свої позиції) і зараз знімають кіно. Я так розумію, щоб вішати локшину, що це ЗСУ. Найстрашніше, що померли та постраждали мирні люди, їхні будинки", - пише Матвійчук Вікторія у Facebook.

Сайт "Сегодня" повідомляє про те, що в результаті удару загинули дві жінки - 70-річна пенсіонерка та 32-річна вчителька місцевої школи, яка отримала міно-вибухову травму. Крім того, за інформацією журналістів, чотири особи отримали поранення. Серед них 13-річна дівчинка та її 51-річний тато, які були на вулиці. Крім того, на городі посікло снарядом 66-річну та 70-річну жінку.

Інформація уточнюється.

Нагадаємо, раніше з овітник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що зараз війна з Росією переходить у фінальну фазу під назвою "контрнаступ", але невідомо скільки вона триватиме. Окупанти хочуть перейти у позиційну війну.