RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Наплив "кадировців" та підготовка до мобілізації: що творять рашисти у Маріуполі

В Маріуполі рашисти починають встановлювати свої порядки – перешкоджають самостійній евакуації мирного населення, встановлюють блок-пости з кадирівцями та "м'яко" готують чоловіків до мобілізації.

Про це написав радник мера Маріуполя Петро Андрющенко у Telegram-каналі.

"Наші джерела з міста повідомляють, що на фільтраційних пунктах пропуску та блок-постах навколо Маріуполя в бік Запоріжжя проходить ротація окупантів. Колаборантів та представників так званої народної міліції днр змінюють на представників росгвардії та кадирівців. Окрім того, окупанти встановлюють додаткові пункти контролю/блок-пости на грунтових дорогах, якими можна було оминути фільтраційний контроль", - заявив Андрющенко.

Він додав, що на сьогодні будь-яка самостійна евакуація є неможливою до відкриття окремих коридорів в результаті перемовин з керівництвом країни. Так само, не потрібно повертатися у місто для вивозу особистих речей, оскільки це дорога в один кінець.

Також, у Маріуполі було оголошено про поновлення добровольних дружин, що передбачає здійснення патрулювання міста місцевими чоловіками разом з російськими військовими та “народною міліцією днр”.

За інформацією розвідки, справжньою метою такого "патрулювання" є посилення пошукових заходів, спрямованих на пошуки не лише активістів, але й комунальників, вчителів та інших спеціалістів. А також - “м’яка” підготовка до мобілізації.

Окрім того, від “керівництва” міста шириться інформація про запровадження призову до армії так званої “днр” з вересня цього року.

Раніше ми писали, що російські окупанти проводять екскурсії для так званих "волонтерів" у Драматичному театрі Маріуполя - прямо на кістках загиблих маріупольців, де вже росіяни розібрали руїни та вивезли трупи вантажівками.