RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Знищення російського генерала: у справі спливли цікаві подробиці

У неділю, 22 травня, підрозділ протиповітряної оборони 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ДШВ ЗСУ збив російський штурмовик Су-25. Загинув пілот - російський генерал-майор Канамат Боташев, якому за два дні до загибелі виповнилося 63 роки.

Про це пише Telegram-канал "Оперативний ЗСУ".

Смерть генерала підтвердила обговорення в одній із російських спільнот у соцмережах. Адміністратор телеграм-каналу розмістив пост, у якому натякнув загибель високопоставленого пілота.

Учасники спільноти почали з'ясовувати, хто саме загинув, в одному коментарі сказано про Канамата Боташева. Проте адміністратор видалив цей коментар, але обговорення продовжилося з використанням ініціалів – К.Х.Б.

"З огляду на те, що йому 63 роки, якраз 20 травня стукнуло, він старий для такої служби. Тим більше, він раніше був звільнений за розбитий літак. Або в РФ взагалі все важко з особовим складом, або він був членом ПВК", - наголосив автор публікації.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, що в Україні отримав поранення герой Росії, замкомандувача військами ПВО РФ - генерал-лейтенант Рустам Мурадов.