RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Окупанти безуспішно намагаються стримати контрнаступ ЗСУ на Харківщині: дані дослідників

У понеділок, 23 травня, війська РФ досягли незначного просування у Сєверодонецька, де, ймовірно, увійшли до селища Щедрищеве. Однак, окупанти навряд чи зможуть швидко захопити Бахмут.

Такого висновку дійшли аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Українські війська відступили на захід від Володимирівки до Соледара, що вказує на те, що росіяни просуваються на захід від Попасної, на відміну від пріоритетного поступу на північ до Сєверодонецька. Окупанти також досягли успіху біля адміністративного кордону Донецьк-Луганськ і взяли під контроль Мироновський на південний схід від Бахмута.

Російські війська активізували наступ у районі Лимана та Авдіївки та змогли взяти частковий контроль над Лиманом. Додатково вони посилили артилерійські удари по Авдіївці та, ймовірно, користуються попереднім захопленням Новоселівки для просування на Авдіївку та отримання доступу до шосе у Слов'янську.

Крім того, росіяни планують відновити наступальні операції навколо Ізюма найближчими днями.

З великою ймовірністю, російська армія зможе досягти подальших незначних успіхів на захід від Попасної, але навряд чи зможе захопити Бахмут.

Український контрнаступ на північний схід від Харкова продовжує загрожувати російським позиціям та змушує росіян зміцнювати оборонні позиції в районі Вовчанська.

Раніше "Апостроф" публікував відео обстрілу траси, що веде з Лисичанська до Бахмута на Донбасі, зняте з автомобіля.