RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

ЗСУ зірвали наступ ворога у Попасної: що сталося

Збройним силам України вдалося зірвати наступ противника в районі Попасної за допомогою артнальоту та наступного контрудару.

Про це "Апострофу" розповів координатор групи "Інформаційний опір" Костянтин Машовець.

Він зазначив, що призупинення наступу попаснянського угруповання в районі Володимирівки у бік Соледара та Яковлівки, а також у напрямку на північ через Комишуваху, було спричинене не лише значними втратами у її передових підрозділах, понесених у попередніх 3-денних боях по прориву до Бахмута та Комишувахи, але й цілою низкою факторів.

“Наприклад, вогневим нальотом по потужній колоні постачання супротивника, який був нанесений українською артилерією в перший же день прориву, як тільки колона виїхала з Первомайська. Крім того, вже через добу після прориву ЗСУ завдали в районі Комишувахи короткий контрудар, який фактично і зупинив поширення прориву супротивника на північ, стабілізувавши ситуацію на цій ділянці”, – пояснює Машовець.

За його даними, сьогодні командування військ противника активно поповнювало та перегрупувало свої передові підрозділи в районі Попасної, намагаючись змінювати напрямки та ділянки введення їх у бій найближчим часом. Так, наприклад, досить очевидними стали плани командування попаснянського угруповання військ противника прорватися між Комишувахою та Золотим на північ, з метою вийти у фланг нашим оборонним підрозділам Горського, а також остаточно зайняти Тошківку.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Донець прийме всіх: як рашисти намагаються оточити ЗСУ на Луганщині