RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Більше року тікали: силовики затримали рекетирів, які вибивали "борг" з 700 тисяч доларів

На Харківщині судитимуть учасників організованої злочинної групи, яка "спеціалізувалася" на вимаганні коштів та налічувала 13 осіб. Більшість із них мали кримінальне минуле та зв’язки у кримінальному середовищі.

Про це повідомляє Департамент Стратегічних Розслідувань Нацполіції.

Основну групу злочинців було затримано у квітні минулого року у центрі Харкова, а на початку лютого поточного року спіймали іще двох учасників ОЗГ, які переховувалися від органів досудового розслідування та перебували у розшуку.

"700 000 доларів США зловмисники вимагали та отримали від місцевого бізнесмена. Тоді вісьмом фігурантам поліцейські повідомили про підозру, п’ятьох - оголосили у розшук", - йдеться у повідомленні.

Щодо затриманих наразі завершено кримінальне провадження, а справа щодо восьми їхніх спільників уже розглядається в суді. Їм може загрожувати до 12-ти років позбавлення волі.

Нагадаємо, групу зловмисників затримали у квітні 2021 року у харківському готелі "Kharkiv Palace". Раніше вони вимагали у підприємця з селища Панютине 700 тисяч доларів – чоловік повинен був провести перереєстрацію підприємства на них або заплатити "викуп" - 700 тисяч доларів. Свою вимогу зловмисники підкріпили аргументами у вигляді побоїв і погроз у бік його сім'ї.