RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Встановлено особу окупанта, через якого загинуло багато мирних людей на Чернігівщині: фото

Правоохоронці встановили особу одного з російських військових, через якого померло 10 мирних жителів села Ягідне Чернігівської області.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора України.

Зазначається, що російському окупанту прокурори Чернігівської обласної прокуратури повідомили про підозру заочно за частиною 2 статтею 438 Кримінального кодексу. Вона стосується порушення законів та звичаїв війни у поєднанні з умисним вбивством.

За версією слідства, російський військовий разом з іншими солдатами під час окупації населеного пункту 3-30 березня насильно загнав у підвал школи до 350 місцевих мешканців (з них - 77 дітей, п'ять немовлят). Людям погрожували при цьому вогнепальною зброєю. Перед цим на морозі їх привселюдно роздягали, проводячи обшук та огляд.

Військові РФ бачили, що підвал школи не був придатний для проживання, бо були відсутні вентиляційні засоби доступу свіжого повітря, будь-якого освітлення, води, вбиральні, місць для сидіння і відпочинку. Людей помістили у антисанітарні умови. Залишати підвал заборонялося.

У результаті померло 10 громадян.

Наразі ще триває досудове розслідування за даним фактом.

Також ми писали, що Служба безпеки України встановила особи восьми російських окупантів, яких підозрюють у скоєнні військових злочинів у Київській області - двоє з них виявилися бойовиками ПВК "Вагнер".