RU  UA  EN

Неділя, 6 жовтня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 44.90
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

5 жовтня

Всі новини

Майже під "нуль": на Південному напрямку ЗСУ знищили ворожу БТГр

Батальйонна тактична група армії РФ, яка намагалася наступати в районі села Інгулець на Херсонщині, була практично повністю розбита українськими військовими – ворог втратив близько сотні осіб живої сили та десятки одиниць техніки.

Про це розповів радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі програми "Фейгін LIVE" на YouTube-каналі.

Він зазначив, що ворог перекинув на зазначений напрямок сильні засоби для наступу - протиповітряну оборону, танки та іншу техніку.

"На кожному оперативному напрямку російське військове командування вимагає успіху. Але воно дуже погано це координує. Від угруповань вимагають агресивності наступу, вжиття заходів просування, при цьому абсолютно не співвідносячи їх між собою", - пояснив Арестович.

За його словами, у такій тактиці, зокрема, відіграють роль різні командири у російських угруповань. Нині окупанти намагаються наступати на Херсонщині та Запоріжжі, рушити на Миколаїв та Кривий Ріг.

"І наші знову їх упіймали зі спущеними штанами. Не скажу, що в ніч перед наступом, але за дуже короткий час до нього, коли вони перебували у найбільш уразливому становищі – безпосередньо перед початком дій", – наголосив радник голови ВП.

Він також розповів, що українським воїнам вдалося вдарити одразу на трьох напрямках та організувати три переправи, проте, на жаль, не без втрат з українського боку. Захисники зайшли на інший бік, форсували Інгулець, закріпилися та створили плацдарм.

"Далі всі чекали цього остаточного успіху. Але так не буває. Російська армія перекинула туди свої частини і пішов другий тиждень плацдарму" , - визнав Арестович.

Він додав, що завдання ЗСУ було – утримати позиції. З одного боку, вони відволікали ворога, з іншого наносили удари в іншому місці. Так фактично розпочалася фаза, коли війська форсували, вичерпали можливості наступу та стали в оборону. У відповідь противник пішов їх вибивати, "бо мета окупантів - ліквідувати плацдарм".

"Але при спробі ворогом вибивати наші війська, які, безумовно, теж зазнали втрат, адже це війна, там (на Херсонському напрямку. – Ред.) розгромили російську БТГр. Вона знищена майже "в нуль". Там кілька десятків одиниць техніки і не менше пари" сотень убитими лише", – резюмував Арестович.

Раніше ми писали, що в окупованій частині Херсонщини окупанти наймаються на збір полуниці.