RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Росія завдала ударів по Донецьку: відео

У суботу ввечері, 4 червня, ЗС РФ із реактивної системи залпового вогню обстріляли центр окупованого Донецька.

Кадрами атаки місцеві жителі ділилися у соціальних мережах.

Відомо, що снаряди РСЗВ падали хаотично у центрі непідконтрольного Україні Донецька – біля Критого ринку та обласної клінічної лікарні імені Калініна.

Над кількома вулицями міста здійнялися стовпи чорного диму.



Примітно, що після прильотів снарядів РСЗВ на місці обстрілу з'явилися знімальні групи російських пропагандистських телеканалів. РосЗМІ та окупаційна влада Донецька стверджує, що обстріл з реактивної артилерії по непідконтрольному Києву місту вели українські військовослужбовці.

За попередніми даними, внаслідок обстрілу з реактивної артилерії у центрі Донецька постраждали 10 людей, серед яких є діти. Бойовики та пропагандисти також повідомляють, що снаряди РСЗВ потрапляли до житлових будинків, через що у кількох квартирах спалахнули пожежі.

У МВС зазначають, що російські війська цілеспрямовано обстріляли центр Донецька із РСЗВ. Метою провокації, під час якої можуть загинути мирні громадяни, є дискредитація ЗСУ напередодні постачання далекобійної артилерії США.

Раніше ми розповідали, що в районі Сєверодонецька тривають запеклі бої з метою встановлення повного контролю над містом.