RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Маріуполі почалася епідемія: людям загрожує смертельна небезпека

Через дизентерію у Маріуполі вже розпочинається перша фаза епідемії – російські окупанти закривають місто на карантин.

Читайте також: Окупанти перетворили супермаркет на морг: у Маріуполі виявлено страшну знахідку

Про це в ефірі телемарафону заявив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

Він зазначив, що через масові вбивства у Маріуполі, вода у місті наразі забруднена.

"Все те, що потрапляє в акваторію моря, все те, що потрапляє не тільки в акваторію моря, а всі ті джерела, звідки береться вода через дренаж, ми ж розуміємо - неглибокі могили дають відповідні результати, гниття сміття на вулицях - все це потрапляє у воду, в морі, в джерела питної води та ризик епідемії не просто загрозливий, а він вже такого рівня, що в принципі ми фіксуємо поодинокі випадки, наскільки ми можемо фіксувати, дозволяють говорити, що епідемія в принципі почалася", - заявив радник мера.

За його словами, цей факт також підтверджують свідчення українських джерел влади із міста про те, що росіяни закривають Маріуполь на карантин.

"Зараз це легший варіант карантину, більш бюрократичний. Але я думаю, що і там вже розуміють, що епідемія пішла", - зазначив Андрющенко.

На думку радника мера, у Маріуполі може бути холера, дизентерія або інша вірусна інфекція, що вражає шлунковий тракт. На сьогодні медицина достатньо розвинена, аби легко долати ці захворювання, але не в тих умовах, що наразі у місті – без відсутності медицини, масові хвороби можуть призвести до катастрофічних наслідків.

"Найстрашніше, що навіть така начебто банальна річ як дизентерія в нинішніх умовах медичної системи, що не працює, відсутність ліків, відсутність лабораторій, відсутність всього того, до чого ми звикли, відсутність вакцин в Маріуполі, навіть така штука як епідемія дизентерії може призвести до десятків тисяч загиблих. Тут навіть і холери не слід очікувати. А якщо холера — то взагалі наслідки дуже складно прорахувати", - резюмував чиновник.

Раніше ми писали, що у тимчасово зайнятому Маріуполі для отримання питної води треба два дні стояти в черзі, а гуманітарну допомогу від окупантів скоротили. Тепер працездатне населення знову змушують працювати за їжу.