RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Удар по базі ПВК "Вагнер" у Стаханові: подробиці знищення сотень найманців

У Стаханові Луганської області українська армія зробила спробу ліквідувати власника приватна військова компанія "Вагнер" Євгена Пригожина, він залишився живим, чого не скажеш про 320 окупантів, серед яких є вагнерівці - вони загинули під завалами на території спорткомлексу. Ймовірно, інформацію про їхнє місцезнаходження злили у Міноборони РФ.

Про це повідомив народний депутат України Олексій Гончаренко на своєму YouTube-каналі.

Як стверджує нардеп, у спорткомплексі Стаханова у вагнерівців була база. Блогер під псевдонімом "Східний" написав у Twitter, що під завалами було багато вагнерівців, 320 окупантів розім'яло конструкцією спортзалу. Натомість, декілька джерел іншого блогера під псевдонімом "Ватний Дрезден" повідомили, що там було "справжнє пекло", і що вони згоріли заживо, було чутно їхні крики.

Водночас, за словами Гончаренко, в готелі у 100 метрів від бази окупантів, знаходився "ресторатор Путіна" Євген Пригожин, який займається російськими спецопераціями по всьому світу, зокрема веде ПВК "Вагнер". Нардеп також розповів, як українським військовим вдалося так точно вдарити по їхній базі.

"Кадіївка (Стаханов - "Апостроф") знаходиться під окупацією 8 років, тому партизанський рух там дуже слабкий. Але є ще одна цікава версія. Справа в тому, що йде велика гризня внутрішня між Міноборони РФ та ПВК "Вагнер", - розповів Гончаренко.

Так, ПВК "Вагнер" наголошувала неодноразово, що українські військові командири не компетентні, критикує службу за контрактом. У російській соцмережі "ВКонтакте" ПВК виклали велику статтю, в якій наголошується, що Міноборони РФ навряд чи виконає все, що обіцяє при призові, критикуючи їхні обіцянки. Ця риторика могла викликати обурення у Міноборони РФ.

За даними українського нардепа, є також особиста ворожнеча між Пригожиним, який встиг втекти від атаки ЗСУ по базі, та головою Міноборони РФ Сергієм Шойгу за ресурси та "любов імператора".

"Явно його хотіли прикопати російське Міноборони та злили цю інформацію", - зазначив він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що бойовики ПВК "Вагнер" прибули до Херсону, щоб репресувати українських патріотів та вербувати людей на співпрацю з окупантами.