RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

ЗСУ знову смажать орків? ЗМІ повідомили про ракетний удар по острову Зміїний

У ЗМІ повідомляють про десятки вибухів та потужну пожежу на острові Зміїний. Мешканці приморських районів Одещини чули вибухи від 4:30 ранку та бачили ракети, які летіли з материкової України в сторону Зміїного.

Про це повідомили в одеському телеграм-каналі "Думська" з посиланням на власні джерела.

Наразі офіційного підтвердження інформації про знищення російських окупантів на острові Зміїний українськими захисниками немає.

Водночас народний депутат Олексій Гончаренко написав, що ЗСУ нанесли ракетний удар по "вишкам Бойка", де відбувається газодобування у Чорному морі зі сторони країни-терориста РФ. Ще в 2014 році російські окупанти загарбали бурові платформи в 100 км від Одеси та в 150 км від Криму, використовучи їх також і для спостереження за надводною обстановкою за допомогою радіотехнічної розвідки.

Разом з цим речник Одеської ОВА Сергій Братчук опосередковано натякнув у своєму зверненні на "Змієбаївку", що може свідчити про ракетний обстріл острова Зміїний, де перебувають російські окупанти.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили російський буксир "Василь Бех", який із ЗРК "ТОР" на борту віз військовослужбовців та озброєння на острів Зміїний.

Також разом із російським буксиром українські захисники ліквідували групу спецназу ФСБ Росії "Альфа" на острові Зміїний.