RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

ЗСУ завдають нищівного удару по рашистах на всіх напрямках: зведення Генштабу на ранок 25 червня

Підрозділи Збройних сил України завдають нищівних ударів по ЗС РФ на всіх напрямках фронту, а на окупованих територіях посилюється партизанський рух.

Про це йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація не змінилася, однак зберігається загроза нанесення ракетних ударів з території Білорусі. На Сіверському напрямку ЗС РФ зконцентрували до трьох батальйонних тактичних груп та підрозділи повітряно-десантних військ. Впродовж минулої доби з артилерії окупанти обстрілювали Бучки Чернігівської області та Бояро-Лежачі на Сумщині.

На Харківському напрямку були здійснені артилерійські обстріли Харкова та В’ялівського водосховища. Поблизу пункту Уди українська армія відбила ворожий штурм, а в районі Явірського зафіксовано авіаудар.

На Слов’янському напрямку загарбники готуються до поновлення наступу в напрямку населених пунктів Довгеньке та Долина, а на ділянці фронту Довгеньке - Мазанівка ворог здійснює штурмові дії. Позиції ЗСУ також були обстріляні в районі Нової Дмитрівки, Хрестища, Дібровного та Богородичного.

На Краматорському напрямку з мінометів та РСЗВ окупанти вели вогонь по Райгородку і Стародубівці. На Сєвєродонецькому напрямку ЗС РФ зі ствольної артилерії гатили по Лисичанську, Спірному та Вовчоярівці. Окупанти також намагалися блокувати південну частину Лисичанська. Штурмові дії з метою витіснення підрозділів ЗСУ загарбники вели в районах населених пунктів Метьолкіне, Сиротине та Воронове.

Наступ ворожої піхоти на ділянці фронту Володимирівка – Покровське було відбито на Бахмутському напрямку. Продовжуються бойові дії в напрямку Пилипчатине - Покровське, а поблизу Рот та Вершини окупанти просунулися на один кілометр.

На Авдіївському, Курахівському та Новопавлівському напрямках загарбники намагаються утримати зайняті раніше рубежі, а на Запорізькому - ведуть оборону. Ворог намагався взяти під контроль ділянку дороги Ясинувата – Костянтинівка, а також вів активні бойові дії поблизу Кам’янки та Василівки, однак через втрати був змушений відступити.

На Південнобузькому напрямку ЗС РФ ведуть розвідку та намагаються відновити контроль над ділянкою фронту Потьомкине – Високопілля Херсонської області. Поблизу населеного пункту Старосілля працювали російські БПЛА.

У Генштабі зазначають, що, незважаючи на важку ситуацію на фронті, підрозділи ЗСУ завдають нищівних ударів по ЗС РФ на всіх напрямках фронту, а на тимчасово непідконтрольних Києву територіях посилюється партизанський рух.

Раніше ми розповідали, що вранці 25 червня ЗС РФ здійснили масовані ракетні обстріли України, випустивши понад 40 снарядів.