RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Звірства "русского міра": у Київській області знайшли побитого замінованого собаку, фото

Українські сапери врятували собаку, якого російські військові побили, замінували та кинули вмирати біля багатостраждального Макарова на Київщині. Наразі тварина перебуває під захистом волонтерів.

Історією поділилася волонтерська організація ЗооПатруль.

Жителі Макарова знайшли ледь живого пса в сміттєвій ямі і спробували витягнути, але, на щастя, встигли побачити вибуховий пристрій, який залишили окупанти. Як виявилося, вони настільки травмували тварину, що пес не міг самостійно пересуватися, і лише завдяки цьому зумів уникнути смерті від вибуху. Сапери розмінували його та передали волонтерам, які про нього дбають.

Волонтери дали рудому псові прізвисько Лис. Ветеринари обстежили його та зафіксували чутливість у травмованих лапках, що дає надію на часткове відновлення рухливості. Наразі "ЗооПатруль" збирає гроші на реабілітацію вихованця, для цього потрібна сума у 37 тисяч гривень.

"Незважаючи на все Лис дуже довірливий, хоч і полохливий. У реабілітаційному центрі його називають - миротворець, адже коли хтось із тварин між собою не ладнає, він завжди намагається залагодити цей конфлікт", - написали волонтери.

Нагадаємо, в зруйнованого будинку в Бородянці, де орудували російські нелюди, волонтери знайшли "українського Хатіко" - собака живе в будівлі, де немає живої душі і відмовляється йти зі свого колишнього будинку.