RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ситуація у ЗСУ повністю змінилася: вже понад 50 влучань по складах ворога за два тижні

Збройні Сили України продовжують знищувати склади з боєприпасами у ворожому тилу. Після того, як американський HIMARS прибув на фронт, українські військові нанесли більше 50 високоточних ударів по ворожих складах.

Про це повідомив український блогер Савелій Вассерман, який проживає в тимчасово окупованому Луганську.

Завдяки високій точності системи HIMARS українські захисники можуть ефективно знищувати російські склади з боєприпасами, які вони ховають в окупованих містах, без шкоди мирному населенню. За даними так званого штабу "Народної міліції ЛНР", по Донбасу працюють тільки два HIMARS, але продуктивність їхньої роботи надзвичайно висока.

"Чергова серія точних прильотів ракет по складах. Працюють Хімарси. Алчевськ, Харцизьк, Сніжне, Шахтарськ – скрізь точні прильоти, вибухи складів, детонація боєприпасів. Ракети та снаряди розлітаються по окрузі", - написав Вассерман.

За його словами, російські війська використовували звичну для них тактику: ховати склади з боєприпасами в мирних містах, прикриваючись цивільним населенням. Однак зараз ця тактика перестала бути надійною для ворога.

"Тактика "НМ ЛНР" ховати склади серед мирних міст вичерпала себе. Якщо всі вісім років місцеві військові знали, що в такий склад не прилетить, тому що ЗСУ не мають таку точну зброю (і не прилітало), то тепер ситуація повністю змінилася. Прилітає і прилітатиме. Наша "влада" продовжує грати в мовчанку. Жодної евакуації, жодної інформації для мешканців. Триває гра в українських карателів. Але люди бачать, що "влада" сама розміщує свої боєкомплекти посеред міста", - резюмував Савелій Вассерман.

Раніше "Апостроф" показував, як ЗСУ знищують російські склади за допомогою HIMARS.