RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Росіяни завдали масованих ударів по Бахмуту та іншим містам: фото та відео

У ніч на 13 липня Росія вкотре обстріляла Донеччину – руйнувань зазнали 48 цивільних об'єктів, є поранені та загиблі.

Про це повідомляє Національна поліція України у Telegram-каналі.

Зазначається, що Донецьку область обстрілювали авіаційними ракетами, "Ураганами" та "Градами" із запальними елементами. Всього окупанти атакували 8 населених пунктів. При цьому, було задокументовано 24 удари, внаслідок яких загинули та були поранені мирні жителі.

"10 ударів прийшлося на Авдіївку, також під вогнем були міста Бахмут, Костянтинівка, Краматорськ, Соледар, Красногорівка, Торецьк і смт Нью-Йорк", - йдеться у повідомленні.

Постраждало майже пів сотні цивільних об'єктів, серед яких: 27 житлових будинки, з них 5 багатоквартирних, школа, дитячий садок, коксохімічний завод, стадіон, трансформатор, лінії електропередач, гаражі.

Український журналіст Денис Казанський опублікував відео обстрілів Бахмута, надане місцевими жителями. Він зазначив, що російські окупанти б'ють, як завжди, без розбору - по житлових кварталах та мирних мешканцях.

Журналіст також звернув увагу на промовисту реакцію місцевих жителів, яку можна спостерігати на відео.

Він зауважив, що українські збройні сили цілять чітко по військових об'єктах і діють з мінімальними збитками для цивільного населення. Натомість рашисти уражають багатоповерхівки та супермаркети, тому що "людей ніколи не рахували".

"Їм і своїх не шкода, що вже говорити про якихось там українців. Будуть зі звіриною жорстокістю рівняти Бахмут із землею і радісно малювати літери Z на машинах", - резюмував Казанський.

Поліцією та СБУ відкрито кримінальні провадження за ст.438 (порушення законів і звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Раніше ми писали, що 11 липня рашисти обстріляли Харків із РСЗВ, багато загиблих і поранених.