RU  UA

Росія свідомо била по центру Вінниці і по мирних жителях - політолог

Ракетний удар по Вінниці був свідомою атакою рашистів, оскільки вони били саме по центру міста, де перебували мирні люди. Українці мають готуватися до того, що подібна трагедії можуть повторитися.

Про це в ефірі Апостроф TV заявив політичний експерт Геннадій Дубов.

"Якщо мова йде про центр міста, не можна не розуміти, що ви вразите також цивільне населення, дітей. Тим більше, мова йде про день, 10:30 ранку, здається. Це відпрацювання їхньої тези про удари по центрах прийняття рішень, вони скажуть так. Але які рішення, якщо мова йде про центр міста? Йдеться про ймовірний військовий злочин, тому що цілеспрямовані удари по цивільних обʼєктах – а якщо ви запускаєте таку кількість ракет, очевидно, що цивільні обʼєкти постраждають – не можуть бути виправдані нічим. З точки зору військової інфраструктури очевидно, що там нічого не могло бути", - пояснив Дубов.

Удар по Вінниці став справжнім терористичним актом і вкотре показав всім, якими методами воює росія. Утім пропагандисти країни-терористки за лічені хвилини після атаки почали розповідати про те, що вони вразили військову частину у Гайсині.

"Вони ж не скажуть, що вони по дітях стріляли спеціально. Тому їхня пропаганда нехай лишається на їх совісті, як і смерть наших людей. В цьому плані що ми можемо сказати? На жаль, це не перший і, можливо, не останній випадок. Тому треба ставитися більш уважно до повітряних тривог. Потрібно посилювати наші засоби протиповітряної оборони. Ми також в цьому сенсі розраховуємо на західну допомогу. Німці обіцяли хоч тактичні, але протиракетні комплекси. Це війна. Ми, на жаль, не очікуємо, що вона завтра чи післязавтра закінчиться. Нам треба бути готовими до таких трагедій", - резюмував Дубов.