RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Окупанти стягують ракетні комплекси на Запорізьку АЕС: можуть завдавати ударів

Російські окупанти стягують ракетні комплекси на захоплену найбільшу в Європі Запорізьку АЕС у тимчасово окупованому Енергодарі. Звідти з відповідних комплексів рашисти обстрілюють Нікополь на іншому березі Дніпра.

Про це повідомив глава "Енергоатому" Петро Котін в етері національного телемарафону "UAРазом".

За його словами, російські загарбники стягують на територію ЗАЕС ракетні комплекси та обстрілюють з цих комплексів Нікополь. Через це "Енергоатом" наразі намагається отримати "більш впевнену реакцію" Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ).

"Ми з МЗС направляємо туди ноти. Вони публікують інформацію на своєму сайті про те, що відбувається. Але дій, направлених на те, щоб зробити заяву про потребу звільнення території ЗАЕС, вони не роблять... Вони грають у якісь політичні ігри і фактично лавірують між Україною та Росією у цьому питанні", - наголосив глава "Енергоатому".

Крім того, Котін зазначив, що рашисти продовжують базувати на території ЗАЕС вибухівки, військову техніку, зокрема танки та БМП, а також близько 500 бойовиків російської армії.

Раніше ми писали, що окупанти перетворили захоплену на початку березня поточного року Запорізьку АЕС на військову базу.

Нагадаємо, Україна має намір повністю відключити Запорізьку атомну електростанцію на окупованій російськими військами території. Такий варіант розглядають у разі загрози втрати контролю за ЗАЕС.