RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

HIMARS працює: знищено ще один ворожий склад боєприпасів, відео

У понеділок, 18 липня, звуки "феєрверків" було чути не лише у Новій Каховці, а й вчергове у Кадіївці Луганської області – ворожі склади боєприпасів було знищено за допомогою реактивних систем залпового вогню HIMARS.

Про це повідомляє СтратКом ЗСУ у Telegram-каналі.

"Паралельно із загорянням "складу селітри та гуманітарки" у Новій Каховці, у тимчасово окупованій Кадіївці також сталося самозапалювання "не складу БК та ПММ"", - йдеться у повідомленні.

На відео видно, як детонують боєприпаси російських окупантів, чути звук снарядів, що вибухають, а з місця події валить густий чорний дим.

HIMARS - це американська реактивна система залпового вогню на колісному шасі. Її перевагою є те, що за рахунок використання керованих ракет вона прицільно б'є по конкретних координатах, а не просто по "площах". Відхилення може становити лише 1-3 метри. Самі ракети летять на значно меншій висоті, відповідно їх виявити досить складно.

Раніше ми писали, що в Кадіївці склади ворожих боєприпасів знищуються не вперше – у п'ятницю, 15 липня, місцеві жителі також повідомляли про "салюти", при цьому офіційною версією пожежі, за словами російських окупантів, було горіння селітри.