RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Трупи вивозили забитими вантажівками: окупант розповів про масові втрати РФ у Чорнобаївці

Під час одного з боїв у знаменитій Чорнобаївці убитих російських окупантів було настільки багато, що трупи вивозили військовими вантажівками.

Про це розповів полонений 26-річний сержант росгвардії, розвідник-водолаз Андрій Флеєр в інтерв'ю журналісту, координатору проекту МВС "Шукай своїх" Володимиру Золкіну.

Зазначається, що підрозділ вищезгаданого окупанта знаходився неподалік аеродрому Чорнобаївки, доки українські бійці не накрили ворога артилерією.

Примітно, що військовополонений спочатку заявив, що після кожного удару українських військових російські колони продовжували одна за одною заходити до села та нариватися на новий обстріл. За його словами, він перебував на позиціях у цьому районі до середини березня – після удару ЗСУ 15 числа росіяни за наказом командування відступили "у ліси".

"15 березня так, тоді було дуже багато техніки, підірваної через прямі влучення. А ось як їхати з боку РФ розбитих колон не бачив. Ну, було трохи танків", - розповів окупант.

При цьому він зазначив, що 200-х було дуже багато – тоді ЗСУ накрили ворога артилерією.

"Розбили повністю Чорнобаївку – особовий склад, який там знаходився, та військову техніку. Але приблизно через 1,5-2 години після обстрілу поверталися назад, безпосередньо на свої позиції", – зізнався росіянин.

Флеєр зізнався, що саме з його боку – росгвардії – було, нібито, двоє загиблих, проте ряди військових від міноборони РФ порідшали дуже сильно – його товариш помітив близько двох завантажених "Уралів" із "200-ми".

"Там швидко всіх хапали та вивозили, бо обстріл тривав. Мабуть, додому відвезли, віддали сім'ям загиблих", – припустив загарбник.

За його словами, після цього удару окупанти відступили в ліси, після чого заходили в населені пункти.

"Там ми були з групою ОМОНу. Після цього я потрапив у полон, неподалік села Рибальчого. Це було вже 5 травня. Повинна була прибути група, яка нас би поміняла на позиціях. Вранці приїхало два КамАЗи та "Урал", а хвилин через 30 з'явилася група – одягнені так само, як і ми. Вийшов до неї, без зброї, і потрапив у полон. Виявилося – це були ЗСУ", – розповів полонений окупант.

Варто зазначити, що Андрій Сергійович Флеєр родом із Алтайського краю РФ. А на війну в Україну його було призвано з військової частини 6942 – це 39-й морський загін розгвардії, зареєстрований у місті Керч тимчасово окупованого Криму.

Раніше ми писали, що за словами радника глави Офісу президента Олексія Арестовича 26-а Чорнобаївка за 9 липня забрала за собою життя 12 старших офіцерів РФ.