RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Окупанти не можуть наростити активність після "оперативної паузи" на війні

Через тиждень після закінчення "оперативної паузи" на війні в Україні, про яку раніше заявляли російські окупанти, їхня активність залишається на тому ж рівні.

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

Так, експерти порівняли дії російської армії під час "перерви" у проміжку між 7 та 16 липня і після закінчення так званої паузи – активність рашистів залишилася на тому ж рівні. Крім того, напередодні ворог втратив контроль над двома населеними пунктами Донбасу.

За інформацією інституту війни, протягом доби 21 липня окупантами було скоєно кілька обмежених і досить локалізованих наземних атак, при цьому аналогічна ситуація спостерігалася, коли РФ заявляли про свою паузу. У цей період загарбники продовжували здійснювати подібні незначні атаки на північний захід від Слов'янська та навколо району Сіверська та Бахмута, після чого суттєвих досягнень так і не було.

"Російське угруповання на північний захід від Слов'янська фактично здійснило менше наземних атак уздовж кордону Харківсько-Донецького регіону, ніж це було під час офіційної оперативної паузи", – йдеться у повідомленні ISW.

Експерти наголосили на ймовірності здійснення раніше озвученого прогнозу про те, що російський наступ завершиться без захоплення Слов'янська або Бахмута.

Раніше ми публікували п'ять сценаріїв завершення війни в Україні на думку американського політолога.