RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Працювали на ФСБ: колишні топ-чиновники РНБО та СБУ зливали секретну інформацію

Колишньому заступнику секретаря Ради нацбезпеки та оборони Володимиру Сівковичу, який входив у злочинне угруповання разом з ексначальником ГУ СБУ в Криму Олегом Куліничем, повідомили про підозру у державній зраді. Підозри також висунули трьом співробітникам ФСБ РФ за шпигунство.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідством встановлено, що 5-та служба ФСБ РФ створила злочинну організацію на чолі з начальником 9 (українського) управління департаменту оперативної інформації Ігорем Чумаковим для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України.

До складу угруповання входили співробітники ФСБ та представники колишньої української влади, які перебралися до Москви у 2014 році, зокрема Володимир Сівкович. Також членом злочинної організації був ексначальник ГУ СБУ у Криму Олег Кулініч, який залучив до групи інших громадян України.

Зазначається, що Володимир Сівкович був координатором українських членів угруповання, які збирали відомості, що становлять державну таємницю, а також намагалися впливати на кадрові рішення в органах безпеки України.

Для прикриття у Москві було створено “політичний офіс”, працівники якого нібито займалися суспільно-політичною діяльністю. За фактом ці люди здійснювали розвідувально-підривну діяльність проти України.

Володимиру Сівковичу повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою чи злочинною організацією, а також участь у ній), ч. 1 ст. 111 (державна зрада), а співробітникам 5-ї служби ФСБ Ігорю Чумакову, Олександру Чуліндіну та Марині Тєрєнтьєвій за ч. 1 ст. 114 (шпигунство).

Раніше в Києві затримали шпигунів РФ, які працювали в Кабміні та торговій палаті. Вони передавали ворогові інформацію від стану обороноздатності до облаштування держкордону та персональних даних українських правоохоронців, отримуючи за виконані завдання кілька тисяч доларів.