RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Влучили у військову частину: нові деталі ракетних ударів по Київщині

Російське окупаційне військо 28 липня завдало ракетного удару по військовій частині у Вишгородському районі Київської області, унаслідок чого будівлі зазнали руйнувань, а людські втрати уточнюються. Наразі відомо про п'ятьох цивільних, які отримали поранення.

Про це повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу ЗСУ Олексій Громов на брифінгу, передають в УП.

Росіяни вдарили по військовій частині в селі Лютіж на Київщині. Одну ракету збила українська протиповітряна оборона.

"Близько 5 години ранку противник завдав ракетного удару шістьма крилатими ракетами "Калібр" по військовій частині в населеному пункті Лютіж Київської області. На даний час є інфомація що одна будівля зруйнована і дві – пошкоджено. Окрім того, одна крилата ракета була збита в повітрі над Бучанським кар'єром", - розповів Громов.

Окупанти завдали ракетного удару з акваторії Чорного моря, а саме з району миса Фіолент.

Крім того, окупаційне військо обстріляло й Чернігівську область - ворог з з 05:25 до 06:30 вів артилерійський обстріл з із реактивних систем залпового вогню і випустив по позиціях ЗСУ близько 20 снарядів. Обстріл відбувався з території Білорусі, з аеродрому "Зябрівка".

"Є втрати в нашому особовому складі, вони уточнюються", - сказав Громов.

Раніше "Апостроф" повідомляв про загальні бойові втрати російського окупаційного війська у повномасштабній війні проти України.