RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

​Буде "руська земля" або пустеля: окупанти погрожують підірвати замінову ЗАЕС

Російські окупанти відкрито шантажують увесь світ, заявляючи про мінування Запорізької АЕС в Енергодарі та готовність її підірвати.

Про це повідомляє Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом" у своєму Telegram-каналі.

Начальник військ радіаційного, хімічного та біологічного захисту ЗС РФ генерал-майор Валерій Васильєв, котрий зараз командує гарнізоном ЗАЕС, заявив, що "тут буде або руська земля, або випалена пустеля".

"Як ви знаєте, ми замінували усі важливі об'єкти Запорізької атомної станції. І ми не приховуємо цього від ворога (тобто ЗСУ. – Ред.). Ми їх попередили. Ворог знає, що станція буде або російською, або нічиєю. Ми готові до наслідків цього кроку. І ви, воїни-визволителі, повинні розуміти, що іншого шляху ми не маємо. І якщо буде найжорсткіший наказ – ми маємо виконати його з честю", – заявив він своїм солдатам.

Раніше Головне управління розвідки Міноборони України також повідомляло, що має підтверджену інформацію щодо мінування енергоблоків ЗАЕС російськими військами.

Також нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський назвав обстріл Запорізької АЕС зухвалим злочином і актом терору з боку окупантів.