RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ворог відступав із втратами: ЗСУ відбили наступ окупантів на Донбасі

Йде 169-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, вони готові випустити по Україні одразу 16 крилатих ракет. Основні зусилля РФ спрямовані на встановлення повного контролю над територіями Луганської та Донецької областей, утримання захоплених районів Херсонської та частин Харківської, Запорізької та Миколаївської областей, створення умов для відновлення наступу в окремих напрямках та блокування комунікацій України в Чорному морі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог продовжує завдавати авіаційних та ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території нашої держави.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація залишилася без змін. Підрозділи збройних сил Білорусі виконують завдання з посилення охорони ділянки білорусько-українського кордону у Брестській та Гомельській областях.

На Сіверському напрямку противник із ствольної артилерії обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Логи Чернігівської області та Ворожба, Мезенівка, Грабовське та Славгород Сумської області.

На Харківському напрямку ворог обстріляв райони Удів, Петрівки, Протопопівки, Коробочкіного та Шевелівки.

На Слов'янському напрямку противник продовжував обстріли з артилерії та танків поблизу Карнаухівки, Вернопілля, Богородичного, Мазанівки та інших.

На Краматорському напрямку росіяни задіяли для обстрілів реактивну артилерію та танки біля Сіверська, Верхньокам'янського, Серебрянки та Григорівки. Ворог вів наступ поблизу Григорівки та Верхньокам'янського, але успіху не мав і відійшов. Бойові дії продовжуються в районі Івано-Даріївки.

На Бахмутському напрямку ворог обстрілював наші війська з танків та артилерії недалеко від Бахмута, Костянтинівки, Переїзного, Веселого, Бахмутського, Веселої Долини, Яковлівки, Вершини та Зайцева. Завдав авіаційних ударів біля Виїмки, Спірного, Соледара, Бахмута та Зайцева.

Окупанти провели розвідку боєм поблизу Яківлівки: наші воїни відігнали їх. Росіяни безуспішно наступали і штурмували неподалік Бахмутського і Зайцевого, відступили з втратами. У районах населених пунктів Вершина та Дача бойові дії продовжуються.

На Авдіївському напрямку противник вів артилерійські обстріли біля Мар'їнки, Водяного, Нетайлового, Авдіївки, Пісків, Досвідченого та Красногорівки. Наніс авіаудари біля Авдіївки. Окупанти наступають у напрямках Мар'їнки та Пісків, бойові дії продовжуються.

На Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли зі ствольної та реактивної артилерії та танків у районах населених пунктів Новомихайлівка, Мала Токмачка, Малинівка, Лук'янівське, Вугледар, Новоданилівка, Времівка, Білогір'я, Бурлацьке та Кушугум. Біля Новомихайлівки, Пречистівки та Золотої Ниви росіяни задіяли авіацію. Також намагалися наставати у Павлівки, але українські воїни придушили ці спроби.

На Південнобузькому напрямі основні зусилля противник зосередив на утриманні зайнятих позицій та недопущенні просування наших військ. Підтримує високу інтенсивність розвідки БПЛА.

Ворог обстріляв цивільну та військову інфраструктуру в районах населених пунктів Миколаїв, Українка, Прибузьке, Лимани, Степова Долина, Благодатне, Веселий Кут, Кобзарці, Біла Криниця, Твердомедове та Осокорівка. Наніс авіаудари неподалік Андріївки, Новогригорівки, Білої Криниці, Мирного, Великого Артакового та Лозового.

Як повідомляв "Апостроф", раніше генерал-майор Дмитро Марченко назвав українське місто, яке хочуть захопити окупанти.