RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Немає слів описати це пекло: бійці в Пісках зазнають втрат і просять Генштабу про допомогу

Українські військовослужбовці зазнають великих втрат у боях за Піски та чекають на допомогу від Генерального штабу Збройних сил.

Про це у своєму Facebook написав командир добровольчого підрозділу "Санта" Володимир Регеша.

За його словами, більше 20 днів тривають запеклі бої за населений пункт Піски, який розташований поблизу окупованого Донецька. Регеша зазначає, що українські військовослужбовці наразі перебувають у справжньому пеклі, оскільки російська техніка щодня виходить на одні й ті ж позиції, знищующи укріпрайони ЗСУ та особовий склад нашої армії.

"Хто може організувати зустріч з Залужним? Я розумію, що це не панацея - вчора бачив мапу Генштабу, де навіть приблизно не співпадають теперішні позиції та сіряки… Ми будемо триматися, але нам потрібна допомога. Ми навіть розуміємо, що зараз всюди гаряче, але ж один Байрактар, який один день попрацює в наших інтересах, дасть нам можливість втримати не цю територію, а шматок нашої вкрай важливої стратегічно землі", - продовжив командир добровольчого підрозділу.

Регеша додав, що у запеклих боях за селище Піски приймають участь бійці 21-го батальону "Сармат", 3-го батальону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади, "Санти" та інші військовослужбовці. За словами командира підрозділу, армія уникне катастрофічних втрат на передовій, якщо Генштаб ЗСУ надасть допомогу у передмісті Донецька.

Раніше ми розповідали, що окупанти зрівнюють із землею селище Піски під Донецьком.