RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Підтримки населення немає, переправи знищені – командування окупантів біжить із Херсона

Велика частина командування ЗС РФ виїхала з окупованого Херсона на тлі можливого контрнаступу Збройних сил України.

Про це заявив заступник голови обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Соболевський.

За його словами, артбригади ЗСУ знищили всі мостові переправи через Дніпро, через що окупанти перекидають усе командування на правий берег.

"Справді, сьогодні в орків не існує жодного логістичного маршруту безпечного і такого, який би задовольняв їхні військові потреби саме щодо забезпечення військового угруповання, яке розташоване саме біля Херсона. Більшість з них (командування ЗС РФ – ред.) вже виїхали з Херсона, саме про це є відомості", - наголосив Соболевський, коментуючи ситуацію в окупованому регіоні.

Більше того, як зазначає заступник голови ОВА, Антонівський міст після прицільних ударів ЗСУ не придатний навіть як піша переправа. За його словами, окупаційна адміністрація не підпускає цивільних до об'єкта, а пошкодження у конструкції накопичуються з кожним обстрілом.

ЗС РФ усвідомлюють, що ремонтні роботи не дозволять відновити нормальну роботу Антонівського мосту, тим більше, що українська армія може здійснити нові удари по ньому.

"Насправді вони мають дуже поганий моральний стан. Вони розуміють, що всі їхні сценарії, які вони запланували для Херсонської області, вони не реалізуються. Не вийшло нічого зараз, нічого не вийде і в майбутньому. Підтримки населення немає... А на фоні постійних успіхів ЗСУ ще й військове керівництво залишило Херсон, тобто моральний стан окупантів взагалі ніякий", - підсумував Соболевський у спілкуванні з журналістами.

Також ми публікували кадри удару ЗСУ з РСЗВ HIMARS по Антонівському мосту в Херсоні.