RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Хто завдав удару по військовій базі під Джанкоєм: у Зеленського натякнули, а в NYT дали відповідь

За вибухами на російській військовій базі під Джанкоєм, які сталися 16 серпня, стоїть елітний підрозділ Збройних сил України.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на неназваного високопоставленого українського чиновника.

"Очевидні атаки, в яких використовувалися приховані сили в тилу ворога, наголошують на винахідливості українських сил. З самого початку війни вони використовували нетрадиційну тактику в надії зрівняти правила гри, намагаючись відбити атаки набагато більшої та краще оснащеної російської армії", - пише видання.

Водночас офіційно українська сторона не підтверджувала, але й не відкидала своєї причетності до “детонації боєприпасів”.

Варто зазначити, що на це натякнув і радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

“Нагадую: Крим нормальної країни – це Чорне море, гори, відпочинок та туризм, а Крим, окупований росіянами, – це вибухи складів та високий ризик загибелі окупантів та злодіїв. Демілітаризація у дії”, – написав він у Twitter, коментуючи інцидент.

За інформацією Центру стратегічних комунікацій ЗСУ, в районі Джанкоя загарбники останнім часом суттєво посилили ППО, проте це не врятувало їх від чергових "хлопків".

Зазначається, що в районі аеродрому було розгорнуто щонайменше 8 ЗРС С-400 та 5 ЗРПК "Панцир-С1". Крім того, на аеродромі чекали відправки до Херсонської та Запорізької областей 440 транспортно-пускових контейнерів, які планувалося використовувати для обстрілів Миколаєва та Запоріжжя.

У районі залізничної станції "Азовська", яка отримала пошкодження, проводилося розвантаження 17 ББМ, 10 САУ "Гвоздика, 7 САУ "Мста-С, 2-х САУ "Півонія", 3 РСЗВ БМ-21 "Град" та боєприпасів.

Нагадаємо, вранці 16 серпня в окупованому Криму пролунали вибухи на військовому складі. Відбулася масштабна детонація боєприпасів, пошкоджено залізницю, проводиться евакуація місцевих жителів.