RU  UA

Росіяни втрачають весь запал: що не так у окупантів на Херсонському напрямку і яка зараз тактика

Йде 174-та доба повномасштабної війни з російськими окупантами, ворог атакував на Херсонщині і зазнав великих втрат, росіяни втрачають свій наступальний потенціал у Херсонській області.

Про це в ефірі програми "Руно. Війна" на Апостроф TV розповів полковник запасу ЗСУ, військовий льотчик-інструктор, військовий радник голови Донецької області у 2014 році Роман Світан.

Він зазначив, що останнім часом розпочалися досить потужні бої у районі Донецька – це спроба окупантів оточити Авдіївку, вийти на Піски, Мар'їнку.

"І це моменти, пов'язані з Херсоном, а саме перекидання близько 10 тисяч десантників на техніці на правий берег та підготовка їх до якогось марш-кидка. Один із варіантів – це вихід на Миколаїв і потім на Вознесенськ", - сказав льотчик.

Він наголосив, що росіяни втрачають свій наступальний потенціал.

"Перехід тих же 10-15 БТГ на правий берег, який ми спостерігаємо останні пару тижнів, зараз уже закінчився. Особливо після того, як було перекрито канал перекидання цих військ через дамбу Каховської ГЕС. У принципі, щодня це правобережне угруповання втрачає весь запал. Буквально два-три рази вони висувалися зі Снігурівки у бік Херсона, упиралися у наші військові частини, були розбиті та відтягувалися назад", - констатував Світан.

За його словами, окупанти створюють там плацдарм для подальшого наступу, але щодня вони втрачають людей та техніку завдяки нашій артилерії та авіації.

"З кожним днем вони наближаються до стану, коли вже просто не будуть готові йти в наступ. А резерви, які залишилися на лівому березі, вони на правий уже не перекинуть. теж поки що в режимі очікування", - додав він.

Роман Світан зазначив, що окупанти зараз працюють малими тактичними групами практично по всій лінії фронту.

"Здебільшого вихід йде в режимі розвідки боєм, вираховуються якісь наші точки, які починають працювати за цими групами. Потім починається контрбатарейна боротьба, спроба загасити точки один одного, і, в принципі, все закінчується. Поки ось у такому режимі все відбувається", - резюмував він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Літаки F-15 і F-16 також битимуть росіян - військовий льотчик-інструктор.