RU  UA

Уламки розліталися на 10 км: стало відомо, чим було завдано удару по складах під Джанкоєм

Уранці у вівторок, 16 серпня, під Джанкоєм в окупованому Криму прогриміли вибухи на військовому складі. Уламки від детонації боєприпасів розліталися в радіусі до 10 км, а звуки вибухів, за словами місцевих жителів, було чути на відстані до 30 км.

Про це розповів голова правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв Апостроф TV.

"Після вибуху в Джанкої теж сказали, що була детонація боєприпасів, але причину вказати не змогли. Тому згодом почали говорити про диверсію. Але в нашому розпорядженні вже є відео, на якому видно, що це була ракета", - зазначив він.

Другий вибух того ж дня біля Сімферополя лише посилив паніку. Росіяни масово намагаються виїхати з Криму – як туристи, так і переселенці із РФ.

"Крім того, було знищено залізничне полотно на ділянці між роз'їздом "10-й кілометр" та селище Азовське. І потяги з території Росії повністю зупинено, і людей пересадили на автобуси. Тобто люди відчули, що у Криму неспокійно", - додав Барієв.

Він розповів, що після вибухів у Новофедорівці було понад 2 800 звернень до окупаційної влади щодо матеріальної компенсації. А після вибухів у Джанкої – знищено школу, в іншій школі зруйновано дах, а в будинках вибито вікна. Тому російська влада оголосила південь Криму туристично небезпечною територією.

Як повідомляв "Апостроф", американська компанія Planet показала супутникові знімки, на яких видно наслідки вибухів на складі боєприпасів у селі Майське під Джанкоєм.