RU  UA

Великі втрати як у техніці, так і в живій силі: нові подробиці удару по окупантах у Новій Каховці

У середу вранці, 17 серпня, українські бійці ліквідували базу російських окупантів у Новій Каховці, після чого ближче до вечора у місті знову пролунали вибухи – ЗСУ завдали чергових ударів по дислокації ворожих військ, є втрати в особовому складі та ворожій техніці.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

"Наскільки мені відомо, в окупантів великі втрати як в техніці, так і в живій силі. Так що ЗСУ завдали якісних ударів", - заявив він.

За його словами, у загарбників РФ наразі відбувається "якийсь броунівський рух", тобто передислокація сил та засобів. Вони активно ремонтують Антонівський міст, по якому було завдано удару українськими бійцями, проте важка техніка по ньому вже не може їздити на відміну від легкових автомобілів

Коваленко наголосив, що абсолютна більшість мешканців міста евакуювалось.

"Зараз продовжується евакуація тих, хто ще хоче. А ті, хто лишились – лише 800 осіб написали заявки щоб отримати російські паспорти. Але це здебільшого для того, щоб люди могли далі працювати, бо окупанти вимагають цього від працівників технічної сфери. Тобто це примусова паспортизація – медичних працівників, наприклад, окупанти змушують їх", - розповів міський голова.

Він також додав, що у місто окупанти завезли 5 лікарів у міську лікарню, оскільки місцеві всі майже виїхали. У той же час вчителів не завозять, так як дітей майже не залишилось.

Варто додати, що за словами українського тележурналіста Андрія Цаплієнка, у ніч на 18 серпня ЗСУ завдали чергових ударів по Новій Каховці.

Раніше ми писали, що після другого удару удень 17 серпня, за інформацією жителів міста, після вибухів у небо почав здійматися дим, за попередньою інформацією приліт був за містом, ближче до лісу.