RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Україною знову прокотилася хвиля "мінувань"

18 серпня, у четвер, у великих містах України почали надходити повідомлення про мінування в людних місцях: вокзали, ринки, універмаги. Фахівці перевірили вказані локації й не знайшли вибухівки.

"Апостроф" зібрав інформацію про "мінування" Тернополя, Львова, Вінниці, Ужгороді й Кропивницькому.

У Тернополі повідомили про "замінування" на залізничному вокзалі й у Центральному універмазі міста.

"Є інформація про можливе замінування приміщення залізничного вокзалу і Центрального універмагу міста. На місці працюють відповідні служби. Будь ласка, не йдіть цьому напрямку і не підходьте близько до будівель", - написав мер Тернополя Сергій Надал.

Також надійшла інформація від анонімного джерела про замінування кількох об'єктів у Кіровоградській області, про що заявила речниця поліції регіону Віталіна Бевзенко. Зокрема, відомо, що одним із об'єктів став ринок "Колгоспний" у Кропивницькому.

Крім того, були повідомлення про вибухівку на вокзалах, зупинках і в ТРЦ у Львові, Вінниці, Ужгороді. У Львові анонімне джерело інформувало про мінування Краківського ринку. Однак після перевірок фахівці не знаходили вибухонебезпечних предметів.

Оновлення: у Тернополі не підтвердилась інформація про замінування вокзалу й універмагу, а у Вінниці триває перевірка, людей евакуювали.

Водночас з'явилося нове повідомлення про мінування в Черкасах: "замінували" автовокзал і залізничний вокзал. Зараз ці об'єкти перевіряють правоохоронці.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що днями у низці великих українських міст повідомили про "мінування" вокзалів та ринків.