RU  UA

Удари по мостах під Херсоном: у ЗСУ заявили про повний контроль над шляхами поставок окупантів

ЗСУ тримають повний вогневий контроль над усіма транспортними артеріями, по яких ворог може поповнювати свої резерви та запаси в Херсонській області. Ці шляхи постачання потрібно повністю перерізати, проте треба враховувати, як ЗСУ просуватимуться згодом.

Про це в ефірі Апострофу TV розповіла керівник об'єднаного координаційного центру ОК Південь Сил оборони України Наталія Гуменюк.

"Тому щоразу додаються такі "артилерійські ін'єкції" по коліях та мостах, зокрема Антоновському, щоб переконати окупантів не використати його. Прохід важкої техніки Антонівським мостом вже заблокований – опори не витримають. Легковим транспортом окупаційні війська намагаються евакуюватися на лівий берег у тому числі керівний склад окупантів", - повідомила вона.

Гуменюк додала, що окупанти намагаються відновити рух через міст Каховської ГЕС, але ці ремонтні роботи не мають перспектив, тому що складність цієї гідротехнічної споруди, як моста, передбачає не просто заливання бетоном, а складніші ремонтні роботи, технологічний процес, що в умовах вогневого. контролю ЗСУ просто неможливо.

"Окупанти намагаються за допомогою пропаганди підтримувати бойовий дух, але ми точно знаємо, що бойовий дух їхніх солдатів вкрай низький. Це підтверджують полонені, взяті ЗСУ. Командири їх кидають, офіцери в атаки не йдуть, а змушують йти в атаку солдатів, а ті теж відмовляються", - зазначила Гуменюк.

За її словами, росіяни розганяють інформацію про просування у напрямку Миколаєва, але це все лише нагнітання: їхні штурмові дії успіху не мали, хоча обстріли Миколаєва мали місце, але штурмові дії по суші були безуспішними.

"Ймовірно, ворог може підвищити кількість атак, штурмів, обстрілів з кораблів, кількість яких збільшена до п'яти в акваторії Чорного моря. Тому слід бути обачними. Можуть бути посилені і артобстріли. Але ЗСУ готові. Щодня в Херсонській області рух опору посилюється, херсонці налаштовані на деокупацію", – резюмувала Наталія Гуменюк.

Як повідомляв "Апостроф", 22 серпня, ЗСУ знову завдали потужних ударів по Антонівському мосту в Херсонській області.