RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Окупанти поставили Енергодар на межу гуманітарної катастрофи: що відбувається у місті

Російські окупанти вчергове обстріляли Енергодар - як наслідок, місто опинилося на межі гуманітарної катастрофи, воно знеструмлено, води також немає.

Про це повідомив міський голова Енергодара Дмитро Орлов у Telegram-каналі.

"Сьогодні внаслідок ворожих обстрілів місто повністю залишилося без світла та води! Зараз з’ясовуємо, наскільки критична ситуація та чи можна її виправити найближчим часом", - написав він.

У той же час, працівники Запорізької АЕС та жителі Енергодара у відчаї звернулися до президента України Володимира Зеленського та українського народу із проханням якимось чином вплинути на ситуацію.

Вони зазначили, що жителі міста наразі перебувають у заручниках російських військ – окупанти захопили атомну електростанцію та загрожують усьому світу ядерною катастрофою, при цьому прикриваючись місцевими жителями як живим щитом.

"Ми не можемо вийти на вулиці нашого міста за продуктами чи водою, бо жителів загарбники вихоплюють без причини та везуть у невідомому напрямку", - розповів один із чоловіків на відео.

Також енергодарці стверджують, що рашисти без причин вриваються до квартир місцевих жителів, мародерять, прикриваючись пошуком націоналістів та українських військових.

"Енергодар – це Україна! Україна – понад усе!", – резюмували своє звернення місцеві жителі.

Раніше ми писали, що окупанти 23 серпня вдарили по ТЕС в Енергодарі та підняли радіоактивну хмару.