RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Запорізьку АЕС повністю відключили від електрики: що відбувається

Дії російських окупантів спричинили повне відключення Запорізької атомної електростанції від енергомережі. Це перший такий випадок в історії станції.

Про це повідомляє пресслужба Енергоатому.

Зазначається, що через пожежі на золовідвалах Запорізької ТЕС, розташованої біля ЗАЕС, двічі відключалась остання (четверта) лінія зв’язку електростанції із українською енергосистемою - ПЛ-750 кВ ЗАЕС - "Дніпровська". Інші три лінії зв’язку раніше пошкодили російські військові своїми обстрілами.

"Внаслідок цього два працюючих енергоблоки станції відключилися від мережі. Таким чином, дії загарбників спричинили повне відключення ЗАЕС від енергомережі - вперше в історії станції", - йдеться у повідомленні.

Потреби станції в електроживленні забезпечує енергосистема України через лінію зв‘язку ЗАЕС - Запорізька ТЕС. Автоматика і системи безпеки наразі працюють нормально. Тривають пускові операції з метою підключення одного з енергоблоків до енергомережі, додають у пресслужбі.

Раніше російські окупанти обстрілювали передмістя Енергодару та золовідвали Запорізької теплової електростанції, намагаючись підняти хмари радіоактивного пилу.

Також ми писали, що Міжнародне агентство з атомної енергії відправить комісію на Запорізьку атомну електростанцію у найближчі кілька днів, якщо переговори будуть успішними.