RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Прокуратура знайшла окупанта, який під Києвом розстріляв у спину мирних українців

Українські слідчі встановили особу окупанта, який у березні пострілами в спину застрелив двох беззбройних мирних жителів у селі Мрія Бучанського району Київської області.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора.

Вбивцею мирних українців виявився старший лейтенант 5-ї окремої гвардійської танкової Тацинської Червонопрапорної ордена Суворова 2-го ступеня бригади збройних сил РФ, йому заочно повідомлено про підозру у порушенні законів та звичаїв війни, пов'язаному з умисним вбивством.

За даними слідства, п'ятеро військовослужбовців РФ на автомобілі з літерою "V" і написом "Танковий спецназ RUS" приїхали на підприємство біля Мрії. До них вийшли двоє цивільних беззбройних чоловіків – власник та охоронець цього підприємства.

"Загарбники, переконавшись у тому, що ці люди не становлять для них жодної загрози, дозволили їм піти. Однак, як тільки вони відійшли на кілька метрів, підозрюваний разом із невстановленим військовослужбовцем підступно відкрили вогонь з автоматичної зброї у спину мирних жителів. Від отриманих щонайменше 12 вогнепальних поранень чоловіки померли", - повідомили у Генпрокуратурі.

Після вбивства окупанти зайшли до приміщення на території підприємства та вкрали матеріальні цінності, завантаживши награбоване в автомобіль. Й вбивство й пограбування зафіксовано камерами відеоспостереження підприємства.

Як повідомляв "Апостроф", під Києвом продовжують знаходити тіла вбитих російськими окупантами мирних жителів.