RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У Залізному Порту ліквідовано відомого колаборанта: що відомо

З'явилася інформація, що у Залізному Порту вбито колишнього народного депутата, колаборанта Олексія Ковальова.

Про це повідомляє депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань.

"Дані потребують уточнення, але цікаво, що про смерть свого міністра повідомляли й пропагандистські ЗМІ, хоча одразу видалили", - написав він.

Український громадський діяч, політичний експерт Андрій Смолій уточнив, що за інформацією місцевих ЗМІ та мешканців, Ковальова застрелили вдома. Нині на цьому місці багато російських військових.

За інформацією журналіста Андрія Цаплієнка, зрадника Ковальова не застрелили, а зарізали у власному будинку в окупованому місті Гола Пристань. Дружина колаборанта з асфіксією, її зараз відкачують. Біля будинку знаходиться велика кількість окупаційних "поліцейських".

"Олексій Ковальов, багатий херсонський аграрій пройшов до парламенту від "Слуги народу" і несподівано, на початку вторгнення, запропонував свої послуги окупантам. Він налагодив постачання своєї продукції до Росії через Крим. На Ковальова раніше була спроба замаху, партизани відкрито заявляли, що він є їхньою пріоритетною мішенню", - пише Цаплієнко.

Раніше Ковальов заявляв, що "Росія прийшла до Херсонської області всерйоз і назавжди". Після його проросійських висловлювань Державне бюро розслідувань оголосило про порушення проти нього провадження за ч. 4. ст. 111-1 Кримінального кодексу України (Колобараційна діяльність).

Відреагували на зраду Ковальова й у парламентській фракції провладної партії "Слуга народу" - від цієї політичної сили він балотувався до Верховної Ради у виборчому окрузі №186 (Херсонська область). Прессекретар партії Юлія Палійчук повідомила у Telegram, що у політсилі ухвалили рішення звернутися до правоохоронних органів із закликом притягнути Ковальова до відповідальності.

Також у фракції заявили, що зрадник Ковальов не має права представляти інтереси виборців у Верховній Раді України.

Нагадаємо, про ліквідацію Олексія Ковальова на Херсонщині повідомляв нардеп Олексій Гончаренко ще наприкінці червня.