RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

ЗСУ розпочали наступ на Херсонщині: карта бойових дій

29 серпня ЗСУ прорвали першу лінію оборони російського окупаційного війська у Херсонській області й розпочали контрнаступальні дії на багатьох напрямках на півдні України.

"Апостроф" стежить за подіями.

Українські військові змусили відійти зі своїх позицій 109 полк бойовиків з так званої "ДНР", а за ними втекли російські десантники. Зараз джерела в ЗСУ повідомляють про початок широкомасштабних наступальних дій українських захисників на півдні країни.

У Херсонській області ЗСУ влучили в Бериславський машинобудівний завод, де російські окупаційні війська розташували свою техніку, боєприпаси та особовий склад. Зараз там велика пожежа.

Російські окупанти опинилися в складному становищі в Херсонській області, адже ЗСУ знищили майже всі великі мости, зокрема Антонівський залізничний, автомобільний та Новокаховський, якими можна переміщувати військову техніку. Тепер є тільки пішохідні переходи.

"Російська армія виявилася відрізаною від постачання озброєння та особового складу з території Криму. Для України це блискучий шанс повертати свої території", - написали в оперативному угрупованні "Каховка".

Фото: Оперативне угрупування військ "Каховка"

Станом на зараз лінія фронту і "лінія вогню" виглядають так:

Також ЗСУ нанесли удар по базі окупантів та їхньому складу з боєприпасами в Херсоні.

Крім того, українські військові ударили з HIMARS по ворожих складах боєприпасів і скупченню живої сили на території заводу Сокіл у Новій Каховці й поблизу моста в Олешках.

Нова Каховка

Олешки

Нагадаємо, що 29 серпня ЗСУ завдали удару по військовій частині окупантів.