RU  UA

ЗСУ наступають за всіма напрямками на Херсонщині: нові подробиці про удари по росіянах

ЗСУ почали наступ на всіх напрямках півдня України: важливо дотримуватися інформаційної тиші, щоб не нашкодити армії. Росіяни в регіоні виявилися повністю відрізаними від поставок та поповнення.

Про це сказав голова Херсонської обласної воєнної адміністрації Ярослав Янушевич в ефірі Апостроф TV.

"Можу підтвердити точні удари по опорних пунктах, скупчення ворожої сили та техніки в ряді районів Херсона. Хірургічними ударами ЗСУ повністю виведені з ладу всі великі мости: Антонівський залізничний та автомобільний та Новокаховський. Залишилися лише пішохідні переходи", - уточнив він.

За словами голови Херсонської ОВА, в результаті російська армія виявилася повністю відрізаною від постачання особового складу, зброї та боєприпасів із Криму та лівобережної Херсонщини.

"Сподіваюся, що окупанти якнайшвидше покинуть територію. Але мене більше турбують наші громадяни. Закликаю їх якнайшвидше евакуюватися на підконтрольну Україні територію. ЗСУ почали наступ. І якщо ви не евакуювалися і залишилися в окупації – знаходите укриття, тримайтеся подалі від військових об'єктів РФ, запасіться всім необхідним - їжею, водою, медикаментами. Зберігайте спокій і чекайте на ЗСУ", - закликав Янушевич.

Він додав, що в області склалася складна ситуація із енергопостачанням. Без світла – багато населених пунктів на лінії зіткнення. З 51-го звільненого населеного пункту, в 33-х повністю відсутнє електропостачання, в 14-й його вдалося відновити, а в решті це поки неможливо через бої.

"Є проблема з ліками та засобами гігієни. Ми ці питання вирішуємо разом із міжнародними організаціями. На окупованих територіях ці проблеми вирішувати набагато складніше", - зазначив Янушевич.

Як повідомляв "Апостроф", з ранку 30 серпня у Херсоні було чути перестрілку та вибухи.