RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Місія МАГАТЕ приїхала до Енергодару, а окупанти влаштували клоунаду з перепустками та гранатометами

Уранці в середу, 31 серпня, автоколона місії Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) виїхала з Києва на Запорізьку АЕС і прибула туди о 15 годині - проте рашисти не пропускають колону, аргументуючи тим, що вони затримали українську ДРГ.

Про це повідомили у Telegram-каналі "Оперативний ЗСУ".

Зазначається, що прибуття місії до МАГАТЕ до Запоріжжя підтвердили в "Енергоатомі".

"Росіяни затримують проїзд делегації МАГАТЕ. Судячи з усього, тягнуть час — не встигають вивести техніку і зачистити станцію від своїх БТР", - йдеться у повідомленні.

За інформацією видань, експерти проведуть ніч у місті, а 1 вересня поїдуть на Запорізьку АЕС.

У той же час гауляйтер Запоріжжя Володимир Рогов відмовив місії МАГАТЕ у видачі спеціальних перепусток і прокоментував ситуацію.

"Місія МАГАТЕ стоятиме в черзі, щоб потрапити на звільнену (захоплену росіянами — Ред.) частину Запорізької області. Це викликано тим, що спецперепустки їм не робитимуться", — зазначив він.

За його словами, учасники місії "могли б швидко та безперешкодно потрапити туди з Росії". Тож, не пропускаючи місію, рашисти таким чином продемонструвала образу на те, що вона не поїхали через окуповані територією Росії.

Окрім цього, за словами СтратКом ЗСУ, російські окупанти підготували чергову порцію провокативної інформації для росіян – вони заявили, що саме у цей день, напередодні прибуття місії МАГАТЕ до окупованої частини Запорізької області було затримано "українське ДРГ" в Енергодарі. Як докази, вони продемонстрували два папірці, на яких щось надруковано, 3 гранатомети у звичайній шафі та завішені вікна.

Як писав "Апостроф", радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив, що Росія навмисне обстрілює коридори, якими місія Міжнародного агентства з ядерної енергії (МАГАТЕ) має дістатися до Запорізької АЕС, нині зайнятої окупаційними військами.