RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

У чиновника Міноборони провели обшук: гроші зберігав у дивані

Внаслідок обшуків орендованої квартири чиновника Мінооборони Богдана Хмельницького правоохоронці виявили у дивані велику суму грошей – їх вилучили.

Про це повідомляють співрозмовники "Української правди" у правоохоронних органах.

Повідомляється, що днем раніше, 30 серпня, правоохоронці оголосили про підозру трьом учасникам шахрайської схеми, які заволоділи коштами Міноборони під час закупівлі військової амуніції на суму 580 000 доларів. За даними слідства, до розкрадання коштів причетні двоє громадян України – засновники офшорної компанії на території Королівства Бахрейн. Один із них – чинний адвокат. Ці громадяни були представниками Міністерства оборони.

У середу, 31 серпня, вдалося обшукати орендовану квартиру одного з учасників махінації - директора Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міноборони підполковника Богдана Хмельницького. Там, в дивані було знайдено велику суму. Водночас, інший співрозмовник видання повідомив, що справа стосується контрактів, які Хмельницький підписував ще у березні на загальну суму 3,8 млрд. гривень.

Раніше ми писали, що СБУ вдалося викрити корупційну схему ДСНС – надзвичайники систематично отримували хабарі за погодження дозвільної документації.