RU  UA

Люди скуповують усе, що можна: у Херсоні окупанти навмисне створюють гуманітарну катастрофу

Жителі окупованого Херсона продовжують намагатися вирватися із захопленого РФ міста. Тим, хто залишається у Херсоні, окупанти влаштовують справжню гуманітарну катастрофу – у місті немає продуктів та пального.

Про це розповів головний редактор газети "Міст" Сергій Нікітенко в ефірі Апостроф TV.

"Люди скуповують усе, що можна. Окупанти припинили пропуск гуманітарних вантажів, щоб створити гуманітарну катастрофу. Вони хочуть звинуватити ЗСУ у тому, що вони зруйнували мости та переправи, нібито саме тому в місті катастрофа", - пояснив він.

За словами журналіста, колаборант Кирило Стремоусов, який повернувся до Херсона, показав переправу за допомогою барж, проте насправді нею не пройшов ще жоден автомобіль.

Переправу окупанти сховали під Антонівським мостом, але по ній вже було влучення. Сам міст вже настільки зруйнований, що непридатний навіть для легкового транспорту: нема частини секції моста біля лівого берега.

"Даріївська понтонна переправа, яку навели окупанти, теж розбита ЗСУ. Тобто повідомлення немає не лише між правим і лівим берегами Дніпра, а й між двома берегами річки Інгулець на правобережжі Дніпра між Бериславщиною та Херсоном. І будь-які спроби окупантів навести переправи вдало нівелюватимуться ЗСУ", - додав Нікітенко.

У районі залізничного мосту, що не функціонує, біля Херсона, який ЗСУ зруйнували в першу чергу, окупанти встановили паром. З його допомогою вони перевозять військові вантажі, але дуже невеликими партіями.

"Щодо поранених окупантів у лікарнях Херсона, то в одній із лікарень - Корабельного району, там перестали приймати пацієнтів, а там лікують поранених окупантів. Місцеві бачили, як туди заходять машини з пораненими", - додав Сергій Нікітенко.

Раніше "Апостроф" розповідав, що в одну з лікарень окупованого Херсона стільки поранених військових РФ, що вона змушена була припинити прийом пацієнтів на кілька годин. Загиблих і непритомних окупантів одразу відправляли до моргу.