RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Окупанти зміцнюються у Херсоні та відступають на Харківщині: вечірнє зведення Генштабу ЗСУ

Підрозділи Збройних сил України впродовж поточної доби відбили спроби наступу ЗС РФ у напрямку 8 населених пунктів.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ від 10 вересня.

За даними командування, впродовж доби ЗС РФ завдали 9 ракетних та 10 авіаційних ударів по військових і цивільних об’єктах.

На Волинському та Полісському напрямках суттєвих змін не зафіксовано. На Сіверському напрямку ЗС РФ із важкого озброєння обстрілювали Білопілля та Линове Сумської області.

На Харківському напрямку під вогонь російських окупантів потрапили Лютівка, Тимофіївка, Дементіївка, Прудянка, Золочів, Соснівка, Дуванка, Уди, Костянтинівка, Перемога, Великі Проходи, Борщова та Замулівка. На Слов’янському напрямку російські загарбники гатили по Слов’янську, Долині, Краснопіллю, Микільському, Великій Комишувасі, Дібровному, Карнаухівці, Довгенькому та Дмитрівці.

На Краматорському напрямку, за даними Генштабу, ЗС РФ вели вогонь по Серебрянці, Кривій Луці, Рай-Олександрівці, Пискунівці, Сидоровому, Сіверську, Івано-Дар’ївці, Роздолівці та Спірному.

На Бахмутському напрямку впродовж поточної доби зафіксовано обстріли Зайцевого, Миколаївки Другої, Веселої Долини, Соледару, Бахмутського, Бахмута, Білогорівці та Веселого, а на Авдіївському напрямку – Красногорівки, Авдіївки, Опитного, Водяного, Карлівки та Первомайського.

На Новопавлівському напрямку загарбники використовували важке озброєння для ведення вогню по Мар’їнці, Новомихайлівці, Микільському, Вугледару, Шевченковому, Великій Новосілці, Богоявленці, Нескучному та Времівці.

На Запорізькому напрямку під обстріли ЗС РФ потрапили Новоандріївка, Гуляйполе, Чарівне, Рівнопілля, Новосілка, Вільне Поле, Червоне, Малинівка, Оріхів, Новопіль та Времівка.

На Південнобузькому напрямку російські війська з артилерії впродовж доби обстріляли понад 20 населених пунків, серед яких - Степова Долина, Олександрівка, Мирне, Любомирівка, Киселівка, Веселий Кут, Велике Артакове, Благодатівка та Високопілля.

За даними Генштабу, у Херсонській області командування ЗС РФ намагається посилити місто Херсон за рахунок переміщення резервів, а в обласному центрі помічають військовослужбовців, які погано орієнтуються у місті.

Окрім цього, відомство з міркувань безпеки поки що не планує оприлюднювати інформацію з приводу деокупації населених пунктів на Херсонщині та у Харківщині.

Для підтримки сухопутних підрозділів, як зазначає Генштаб, українська авіація впродовж доби завдала понад 17 ударів по опорних пунктах та місцях скупчення живої сили і техніки противника, а також складах боєприпасів.

"Сили оборони успішно відбили наступальні дії противника в районах населених пунктів Соснівка, Майорськ, Миколаївка Друга, Зайцеве, Весела Долина, Бахмут, Первомайське та Новомихайлівка", - додали у прес-центрі.

Раніше ми розповідали, які населені пункти були звільнені ЗСУ під час контрнаступу.