RU  UA  EN

Пʼятниця, 21 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.18
НБУ:USD  40.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 червня

20 червня

Всі новини

ЗСУ під Херсоном розгромили бригаду російських морпіхів: ті, хто вижив, відмовилися воювати

З початку вересня Збройні Сили України досягли значних успіхів в деокупації Харківщини, а також у виснаженні ресурсів ворога на Херсонщині. Українські бійці майже повністю знищили 810 окрема бригада морської піхоти ЗС РФ.

Про це повідомили в ранковому зведенні Генштабу ЗСУ станом на 12 вересня.

Сили оборони на Херсонському напрямку провели успішні дії, унаслідок чого підрозділ російського окупаційного війська зазнав непоправних втрат у живій сили. За інформацією Генштабу, 810 окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації місто Севастополь) втратила близько 85% особового складу.

Решта військовослужбовців з бригади мають критично низький морально-психологічний стан, через що вони масово відмовляються повертатися в зону бойових дій.

Як відомо, російська 810 окрема бригада морської піхоти активно брала участь в анексії Криму, захопленні українських бурових платформ, вторгненні в Маріуполь у 2014 та 2022 роках. Зараз стараннями ЗСУ від неї залишилося 15% особового складу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що ЗСУ знищили російських морпіхів під Харковом. Особовий склад Північного флоту країни-терориста РФ зазнав катастрофічних втрат.