RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Тіла лежали без голів: окупанти у Богородичному по-звірячому вбивали людей і нагадили у церкві

У звільненому від окупантів селі Богородичне на Донеччині відбувалися жахливі речі. Російські військові тут убивали мирних громадян, деякі з тіл було знайдено без голів.

Як розповів ТСН військовий журналіст Олексій Кашпоровський, від побаченого у селі він був шокований.

"Українські військові зайшли до села вранці, а я приїхав по обіді. Убитих окупантами місцевих було півдесятка, але, наскільки зрозуміло, це був лише початок. Це були ті, чиї тіла зібрали вздовж дороги. На вулицях був відчутний трупний запах" - розповів він. він.

За словами журналіста, окупанти обікрали церкву, в якій жили та гадили. Деякі ікони з неї знайшли в полі. Грабували рашисти й житлові будинки, у людей забирали навіть їжу та худобу.

"У самій церкві росіяни жили і зберігали боєприпаси. Втікаючи, вони їх підпалили. Напевно, сподівалися, що все це вибухне. Але цього не вийшло, і десантниками дістався великий арсенал. Із самої церкви росіяни вкрали ікони. І обібрали все, що тільки можна. . За царською брамою просто влаштували нужник", - додав Кашпоровський.

Також мешкали окупанти і в місцевій школі. За словами журналіста, після цього місце швидше нагадує якийсь табір бомжів.

"У кутку бійці "другої армії світу" влаштували "місце кохання" - кілька матраців на підлозі, крем для рук та російські порнографічні журнали. Думав, таке вже двадцять років ніхто не друкує", - додав він.

Нагадаємо, що окупанти продовжили свої традиції мародерства у Харківській області.