RU  UA  EN

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

27 вересня

Всі новини

Масове поховання в Ізюмі: очевидці розповіли моторошні історії про загиблих

Жертвами окупації Ізюму стали понад тисяча мирних жителів, які гинули не лише від обстрілів ЗС РФ, а й тортур та знущань російських загарбників.

Про це повідомляє ТСН.

Як відомо, після деокупації Ізюма в населеному пункті знайшли масове поховання, яке налічує понад 440 могил з номерами замість імен. Мешканці, яким вдалося вижити в окупації, почали розповідати жахливі історії про рідних та близьких, які загинули від рук окупантів.

"Я бачу, що вона падає. Я підбіг, дивлюся, кров пішла і ротом і носом. Я носову хустку ніби намагався язик витягнути, зробити штучне дихання. Голову загорнув. Я сидів, поки сусіди не вийшли і не сказали: не муч бабусю", - розповів Григорій, чия мати загинула внаслідок обстрілу ЗС РФ.

У перші тижні окупації вулиці Ізюма було усіяно тілами мирних жителів. Лише в одному багатоквартирному будинку, на який ЗС РФ скинули авіабомбу, загинуло понад 40 людей. Спочатку жертв обстрілу ховали у дворах, але згодом їхня кількість збільшилася, через що людям довелося закопувати своїх рідних прямо в клумбах.

А вже влітку окупаційна адміністрація вирішила зібрати трупи з вулиць та перепоховати людей у лісосмузі без жодних особистих даних.

"Наших поховали, забрали рідних. Нас не пустили, ми не бачили ям, але вони нам дали номерки. Під якими номерками ми підемо і знайдемо своїх дітей. Хто дітей, хто племінників, хто колегу і зможемо перепоховати. Не може бути, щоб вони нас обдурили. На цвинтарі вони не дозволили поїхати. Тільки номерок", - розповіли інші свідки окупації Ізюма.