RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

16 травня

15 травня

Всі новини

Не нехтуйте сигналом тривоги: скільки крилатих ракет Росія розмістила у Чорному морі

У Чорному морі корабельне угруповання ЧМФ РФ має на озброєнні 24 крилаті ракети типу "Калібр", які ворог може застосувати для обстрілу українських міст.

Про це йдеться у зведенні Оперативного командування "Південь" за 16 вересня.

За даними відомства, впродовж минулої доби ЗС РФ на півдні України намагалися покращити своє тактичне положення шляхом наступу за напрямками Правдине – Степова Долина та Архангельське – Іванівка. Для проведення штурмових дій окупанти задіяли додаткові танки Т-72 та БМП-2, але через великі втрати були змушені відступити на попередні позиції.

Впродовж доби у зоні контролю ОК "Південь" було здійснено 4 авіаудари по наших позиціях та ракетний удар по Криворіжжю. Окрім цього, ЗС РФ чотири рази вели вогонь по Нікопольському району з артилерії та засобів РСЗВ, внаслідок чого поранення отримали двоє мирних мешканців.

"В напрямку Кривого Рогу ворог продовжує атакувати критичну інфраструктуру з метою створення техногенної катастрофи, ускладнення руху наших військ та створення соціального напруження. Крилатими ракетами повітряного базування Х-22 завдано суттєвих руйнацій гідротехнічним спорудам регіону. В Зеленодольській громаді, обстрілюючи мирні населені пункти, оккупанты вбили у Великій Костромці двох чоловіків, ще одного – поранено. У селі є руйнування", - йдеться у зведенні.

Українська авіація, у свою чергу, здійснила 15 ударів по розташуванню ворога, а ракетно-артилерійськими підрозділами виконано 250 вогневих завдань, в тому числі для знищення живої сили та техніки поблизу Старої Збур’ївки, пункту управління, безпосередньо, в Херсоні, по станції РЕБ в Новій Каховці та по альтернативній понтонній переправі поблизу Садового.

Впродовж минулої доби ЗС РФ на цьому напрямку фронту втратили 33 військовослужбовця, 2 танки, 152мм гаубицю "Мста-Б", 120мм міномет та 9 одиниць автомобільної броньованої техніки.

У Чорному морі, як зазначає командування, наразі перебувають чотири великі десантні кораблі та три надводні носії, на озброєнні яких є 24 крилаті ракети типу "Калібр". ОК "Південь" через бойову готовність ворожого корабельного угруповання закликає українців не нехтувати сигналами повітряної тривоги.

Раніше ми повідомляли, що у Росії вигадують абсурдні способи поповнити лави армії на війні в Україні.