RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Нічна стрілянина у Херсоні: що насправді сталося в окупованому місті

Увечері 17 вересня колаборанти та окупанти влаштували стрілянину у непідконтрольному Херсоні, видаючи інцидент за боєзіткнення із українською ДРГ.

Про це у своєму Telegram-каналі розповів журналіст Костянтин Риженко.

За його словами, підрозділам Збройних сил України вдалося закріпитися та розширити плацдарм на Херсонському напрямку біля Інгульця, через що окупаційна адміністрація влаштувала "шоу" зі стріляниною в окупованому обласному центрі.

Риженко впевнений, що колаборанти навмисно почали стріляти на вулицях Херсона, щоб показати своїм кураторам, що працювати у місті небезпечно, а гауляйтерів необхідно евакуювати до Росії.

"Вібдулись перестрілки начеб-то з нашими ДРГ. Але велика кількість "журналістів", оперативність техніки, яка прибула на місце і та кількість часу який відбувалась "битва", кажуть про фейковість події. Окремим підтвердженням є "мимо проходящі" херсонці, які спокійно коментують події на камеру росіянам, він вже майже певен що це ДРГ. Брєдовість події очевидна, єдине логічне пояснення - це привід казати російському керівництву, про неможливість нормально працювати у місті. Бо тут усюди небезпека для "правітєльства", - зазначив Риженко у своєму Telegram-каналі.

Окремо журналіст прокоментував удар по адміністративному суду у Херсоні, куди на екстренне засідання прибув гауляйтер Кирило Стремоусов. За його словами, колаборант приїхав до будівлі, а через деякий час сказав працівникам, що негайно треба спуститися у підвал, після чого ЗСУ із РСЗВ HIMARS нанесли удар по вказаних координатах.

Журналіст запевняє, що саме російські окупанти попередили українську армію про те, що до адміністративного суду приїде Стремоусов.

"Тож наразі ми маємо колаборантів, які відчайдушно шукають приводів, аби звалити з Херсону. Настільки відчайдушно, що вдаються для провокацій і різних інсценуацій. Бо як вже відомо, "охорона" колаборантів це не стільки охорона скільки їх конвой, який має не дати їм втекти", - резюмував Риженко, коментуючи інцидент в окупованому місті.

Telegram-канал "Труха Херсон" також запевняє, що російські військовослужбовці та колаборанти спеціально влаштували стрілянину в обласному центрі, а росЗМІ на місці знімає пропагандистські сюжети про "контртерористичну операцію".

Раніше ми розповідали, що ЗСУ знищили бригаду ЗС РФ, яка влаштувала різанину у Бучі.