RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

ЗСУ помстилися за Одесу, знищивши на Херсонщині десятки іранських дронів: фото та відео

Вночі 26 вересня Збройні Сили України знищили кілька десятків іранських безпілотників та російських окупантів на Херсонщині, помстившись за ворожу атаку Одеси цими дронами-камікадзе.

Про це повідомив український військовий журналіст Андрій Цаплієнко.

За його інформацією, ЗСУ ліквідували близько 20 іранських дронів-камікадзе в селі Чукалівка Херсонської області, які російське окупаційне військо використовує для обстрілів України.

Читайте також: У Зеленський жорстко висловилися з приводу передачі Іраном безпілотників для РФ

Крім того, високоточне влучання знищило ще й чотири десятки російських окупантів, спалило чимало військової автомобільної техніки, а також призвело до детонації ворожих боєприпасів.

Російські окупанти вирішили заховати центр керування та підготовки операторів іранських дронів у селі поблизу Кінбурнської коси, вважаючи його важкодоступним для ЗСУ місцем. Однак українська розвідка разом з професіоналами високоточної стрільби виявили розташування ворога - і відпрацювали на "відмінно".

Як підтвердив в етері Апостроф TV речник Одеської ОВА Сергій Братчук, ЗСУ завдали удару по центру керування іранськими дронами і знищили не тільки їх, а ще й склад з боєприпасами.

Також він додав, що один із іранських дронів влучив в объект військової інструктури на Одещині, відбулася детонація, але обійшлося без постраждалих. Зараз рятувальники ліквідовують пожежу.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Одещину знову атакували іранськими дронами-камікадзе. Російські окупанти поцілили у військовий об'єкт, унаслідок чого довелося проводити евакуацію населення.